Navigation
Introductie


         Bedankt voor uw bezoek! 


  Mijn naam is Velina A. Hristova.
Op deze website onder "Diploma" kunt u mijn beste
wedstrijdresultaten en voorbereidingsniveau zien.
Ik werk nu meer dan 25 jaar professioneel met
dressuurpaarden als ruiter en trainer. Ik heb werk- en
trainingservaring opgebouwd in enkele van de beste
dressuurstallen in ItaliŽ, Zwitserland en Duitsland.

Ik kijk uit naar onze toekomstige samenwerking.

Met vriendelijke groet,
Velina


CV

 In 1995 ben ik aan de Hoge School voor Vreemde Talen en Management - "Ivan Vazov" in Sofia, afgestudeerd.
    Spreek Bulgaars (native), Engels (IELTS examen resultaat: 7,5), Italiaans (uitstekend), Nederlands (NT2), en Duits (basis).
    Ben dressuurtrainer niveau A, wat het hoogste niveau in Bulgarije is. Ik heb 2 jaar school voor trainers en juryleden voltooid, in agrarische faculteit van de Thracische Universiteit in Stara Zagora in 2003, en als gevolg van meerdere deelnames met de nationale ploeg van Bulgarije kreeg ik het certificaat voor het hoogste niveau als trainer en 2e niveau als jurylid. In januari 2014 heb ik mijn Internationale Trainers Pasport ontvangen met de 3e, hoogste niveau voor dressuur. Ik ben ook bij de KNHS aangesloten met de licentie HI - 4 trainer dressuur (zie www.knhs.nl onder Officials/Instructeurs).
    Ben met mijn carriŤre als dressuurruiter in februari 1993 begonnen, in het paardensportcenter "Han Asparuh", Sofia .
    In 1996 verliet ik mijn land voor de eerste keer en ging op training in ItaliŽ in de stal van Paolo Margi, die ItaliŽ in twee Olympische Spelen (Barcelona 1992 en Atlanta 1996) heeft gepresenteerd.
    In 1998 reisde ik van ItaliŽ door het hele Zwitserland om naar Saint Galen te gaan, waar ik 4 maanden training doorgebracht heb in de stal van Christine Stuckleberger (5 Olympische medailles).
    Van 1999 tot 2004 heb ik gewerkt in mijn land als ruiter en trainer. Ik was 3 jaar in de nationale ploeg van Bulgarije, concurrerende in de Lichte Tour. U kunt mijn beste resultaten uit deze periode in mijn officiŽle Sportprofiel zien.
    In januari 2005 verliet ik mijn land weer, onderweg naar een van mijn meest waardevolle ervaringen wat training betreft. Ik werkte in de stal van Rudolf Zeilinger (hij had getraind met Willi Schultheis 10 jaar) in Duitsland. Afgezien van zijn eigen sport resultaten als Grand Prix ruiter, is hij trainer van de nationale teams van de VS en AustraliŽ geweest. Op dit moment was hij al trainer van het nationale team van Denemarken, waarmee hij steeds uitzonderlijke resultaten bereikte door het team in twee Olympische Spelen te begeleiden. Daar heb ik vaardigheden verworven in het rijden van de passage en de piaffe, wat zijn sterkste kant is.
    In 2006 en 2007 was ik dressuurruiter in een van de grootste Duitse dressuurstallen - "Hof Kasselmann" eigendom van Bianca en Ulrich Kasselmann (die is 17 jaar veiling ruiter in Verden geweest). Daar had ik de mogelijkheid om met Ulf MŲller en Insa Hansen te trainen, die hebben mij veel geholpen om mijn vaardigheden te verbeteren in het rijden van jonge en moeilijke paarden.
    In 2008 werkte ik als dressuurruiter in de stal van Paul SchockemŲhle in Steinfeld, Duitsland.
    In 2009 ben ik naar Nederland gekomen om Fysiotherapie te studeren. In augustus van hetzelfde jaar heb ik mijn zelfstandige activiteit als dressuurruiter en trainer geregistreerd.
    Van af begin 2017 train ik met Eddy de Wolf van Westerrode.

News


Another Menu